Доклад на ООН Всичко, което прави Западът, е политика за намаляване на населението на Земята в брой 202

Доклад на ООН Всичко, което прави Западът, е политика за намаляване на населението на Земята
Категория: Реформа „СВОБОДНА ЗЕМЯ”

Всичко, което Западът прави днес, е политика за намаляване на населението на Земята. Джендърни игри, войни, ваксинации, глад, генни експерименти, биолаборатории, търсещи „невидими начини за масово убийство“, намаляване на консумацията на енергия – единен план. И сега те говорят за това в ООН.

Глобалните демографски данни се променят бързо: две трети от хората живеят в страни с ниска раждаемост (при така наречения „праг на възпроизводство“) от 2,1 раждания на жена.

В световен мащаб раждаемостта е спаднала от средно 5 раждания на жена през 1950 г. до 2,3 раждания на жена през 2021 г. Днес единственият регион в света, който се очаква да види цялостен спад на населението в близко бъдеще - до 2050 г. - е Европа.

До 2050 г. половината от прогнозирания прираст на световното население ще бъде в осем държави: Демократична република Конго, Египет, Етиопия, Индия, Нигерия, Пакистан, Филипините и Танзания, което драстично ще промени световната класация на най-населените страни .

Много правителства се притесняват от предстоящото пренаселване, други се страхуват от катастрофално обезлюдяване и двете се опитват да повлияят на раждаемостта.

От ООН смятат този подход за погрешен и напомнят, че женското тяло не трябва да бъде „заложник“ на решения, взети от правителства или други лица. Жените трябва да могат да избират дали искат да имат деца, кога и колко. Но засега това не е така. Много жени все още са лишени от телесна автономия.

Последните данни от 68 страни показват, че приблизително 44 процента от жените не са в състояние да вземат свои собствени решения дали да правят секс или да използват контрацепция. В резултат на това почти половината от всички бременности са нежелани, което води до нарушаване на основните права на жените.

„Всеки човек има право на избор дали да има деца, кога, колко и с кого. Тяхното право на телесна автономия означава точно това: свободен и информиран избор, който не е ограничен от изискванията за живот в съответствие с каквито и да е по-широки демографски, икономически, социални, политически, екологични изисквания или изисквания за сигурност“, се казва в нов доклад на ООН.

Отбелязва се, че сериозни екологични и икономически проблеми не могат да бъдат решени, като се опитваме да предизвикаме увеличаване или намаляване на населението. Такива политики често нарушават свободата на действие на хората и не работят.

Превод: СМ

Статията е прочетена 1092 пъти
Назад към брой 202Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024