Къде е мястото на билборд рекламата в днешния свят? в брой 201

Къде е мястото на билборд рекламата в днешния свят?
Категория: Реформа „СВОБОДНИ ПАРИ”

Билборд рекламата може да бъде и забавна. По магистралите и в града големите визуални средства помагат на марките да привличат вниманието на потребителите и да разпространяват осведомеността за марката. Като част от холистичния маркетинг, билбордовете разказват история на марката по забавен и ангажиращ начин. С правилната комбинация от изображения и подбуждащ текст, билбордовете могат да вдъхновят потребителите да направят следващата стъпка от превръщането им в потребители.

Тези формати за външна реклама като цяло са все по-важна част от холистичната или цялостната маркетингова стратегия по няколко причини, включително:

Блокирането на реклами: През 2021 г. повече от една четвърт (26,4%) от интернет потребителите са блокирали дигитални реклами на своите устройства. Тенденциите показват, че този брой ще продължи да расте в обозримо бъдеще. Освен това хората са придобили навика да пропускат онлайн реклами, когато ги видят. Тази потенциална слепота за онлайн реклами прави физическите реклами много по-полезен и ефективен канал за достигане до големи потребителски сегменти.

Осведоменост за марката: При позиционирани в райони с голям трафик, билборд рекламата е ефективна за поддържане на марките на първо място. Потребителите виждат съобщенията многократно, докато пътуват до и от работа, училище и пазар. За разлика от онлайн рекламите, това повторение не пречи на ежедневните навици на потребителите. Докато изскачащата реклама блокира изживяването на потребителя, билбордът не пречи на никого да пътува по пътя.

Доверието на клиентите: Между рекламите в социалните медии и традиционните рекламни формати като билбордовете, потребителите залагат повече доверие на последните, според проучване на Нилсен /Nielsen/. Физическите формати показват на потребителите, че марките имат реална инвестиция в разгласяването на своите продукти и услуги. Присъствието във външна среда придава достоверност на съобщенията на марката, които иначе биха могли да изглеждат краткотрайни в онлайн средата.

Творчески отдушник: Големите формати позволяват на марките да разгърнат своята креативност. С буквално празно платно, творческите екипи разполагат с пространството да разработят ангажиращи визуализации и контекстуално съдържание, които привличат вниманието на целевата аудитория. Дигиталните билбордове правят това и още, като позволяват на марките да тестват множество версии на реклама, за да видят коя е най-добра. Това отключва по-бърз растеж, ефективност на скоростта на пазара и гъвкавост за краткосрочни договори и възможности за спестяване на разходи.

Импулс: Билборд рекламата поддържа импулсните решения за покупка във физическа и цифрова среда. Точно така – билбордовете всъщност поддържат онлайн преобразувания. Когато потребителите видят призив за действие на билборд, те могат да използват своя смартфон, за да предприемат незабавно следващата стъпка. В допълнение, добре поставените реклами могат да помогнат за насочване на трафика към физическите места на магазините.

Рекламните кампании, които използват билбордове могат да използват много различни формати, но големите бюлетини имат специална роля. Те предлагат най-голямото физическо пространство за показване на съобщения на марката. Независимо от размера, билбордовете могат да допълнят стратегиите за онлайн маркетинг, позволявайки на клиентите да намират уебсайтове на марки и страници в социалните медии много по-лесно, като по този начин удължават живота на съобщението.

Всяка билборд реклама разказва история

Разказването на истории на марката е една от най-важните маркетингови тенденции в най-новата история, защото потребителите виждат толкова много реклами всеки ден. Някои оценки показват, че средният американец вижда над 5000 реклами дневно. В тази претъпкана среда марките не могат да си позволят да седят и пасивно да привличат клиенти. Те трябва да излязат и да разкажат завладяваща история, която потенциалните клиенти ще запомнят, след като рекламата напусне полезрението им.

Но какво означава да разкажеш история във визуален формат? На основно ниво това означава използването на факти, емоции и призиви за действие, за да се сподели част от по-голямата история на марката. Например, билборда може да помогне на потребителите да разберат защо съществува компанията и какво прави за своите клиенти. Като алтернатива, историята може да помогне на потребителите да разберат ценностите на марката и как тя взаимодейства със света. Например, обяснение на инициативите за корпоративна социална отговорност на марката.

Последното нещо, което вашата марка иска да бъде, е забравяща се. В среда, в която потребителите виждат стотици, ако не и хиляди реклами дневно, е твърде лесно да се превърнете в малък проблясък в паметта на вашата целева аудитория. Свързвайки вашата марка с емоционална привлекателност, е по-вероятно потребителите да запомнят стойностното предложение на вашата марка; и колкото повече пъти са изложени на вашите външни реклами, толкова по-силно ще е това съобщение.

Разказването на истории също добавя човешки елемент към вашата марка. Безликите корпорации не вдъхновяват действие и със сигурност не предизвикват емоции. Билбордове и други визуални средства помагат на клиентите ви да направят по-дълбока връзка с посланието на вашата марка, като ви доближават до тях. Показването на това как вашата марка подобрява живота на вашите клиенти, например е чудесен начин да останете на преден план в съзнанието на вашите клиенти.

Статията е прочетена 763 пъти
Назад към брой 201Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024