Външната реклама получава силно допълнително органично покритие в социалните медии в брой 199

Външната реклама получава силно допълнително органично покритие в социалните медии
Категория: Реформа „СВОБОДНИ ПАРИ”

82% от потребителите на TikTok често забелязват снимки на OOH реклами, публикувани в техните емисии според доклад на ОААА и Harris Poll Research

Потребителите на социални медии редовно виждат OOH реклами в снимки в своите фийдове в социалните медии. 82% от потребителите на TikTok често забелязват снимки на OOH реклами, публикувани в техните емисии. Подобни високи нива са валидни и за потребители на Instagram, Facebook, Snapchat и Twitter. Това потвърждава разбирането, че социалните мрежи предоставят значителни възможности за органично разширяване на OOH кампаниите.

Това са някои от основните изводи от докалада „OOH Consumer Insights & Opportunities Q4 2022: Social Media“ на Out of Home Advertising Association of America (OAAA)- националната търговска асоциация за цялата индустрия за външна реклама(OOH)в САЩ с над 800 членове представляващи 90% от индустрията, проведено от The Harris Poll. Harris Poll провежда онлайн проучване за OAAA от (2 – 6 септември 2022 г.) с представителна извадка от 1000 възрастни в САЩ над 18 години. Harris Poll е едно от най-продължителните проучвания в САЩ, проследяващи общественото мнение, мотивации и социални настроения от 1963 г. насам, което сега е част от Harris Insights & Analytics- глобална фирма за консултации и пазарни проучвания.

Потребителите на TikTok водят в съобщаването, че често забелязват OOH реклами, докато са в платформата (82%). Потребителите на Instagram и Facebook са плътно зад тях (съответно 81% и 80%), а повече от три четвърти от потребителите на Snapchat и Twitter също казват, че често виждат OOH реклами в своите канали (съответно 78% и 76%). Милениалите са групата, която е най-вероятно да публикува изображения на OOH реклами в различните си профили в социалните медии, като най-висок е процента на Twitter. Представителите на GenZ и поколението X също в по-голямата си част са склонни да репостват съдържание включващо OOH реклами, най-вече в TikTok, Facebook и Instagram.

Проучването също така показва, че 75% от потребителите на социални медии, които си спомнят че са видели външна реклама в своите фийдове, са се ангажирали с нея. Почти половината от потребителите на социални медии (48%) се ангажират с билборди, които виждат в своите фийдове в социалните медии, като посещават уебсайта на рекламираната компания.

В допълнение, над една трета са вдъхновени да търсят компанията онлайн, да четат отзиви за техните продукти и услуги и/или да питат приятели и семейство си за марката.

„Впечатляващо е да видим как органично споделените външни реклами в социалните платформи стимулират ангажираността на потребителите с марката“, каза Ана Багер, президент и главен изпълнителен директор, OAAA. „Това изследване подчертава дълбоката връзка между страхотното творчество във външната реклама и социалните медии – връзка, която може да засили инвестициите на маркетолозите в OOH.“

„От TikTok до Instagram, OOH изпълнението поема допълнителни стъпки, когато идеите създават ангажираност и споделяне. Най-добрият OOH също така генерира харесвания и кликвания.“ коментира Джон Герзема, главен изпълнителен директор на The Harris Poll.

Статията е предоставена от Аутдор Медиа Тийм

Статията е прочетена 600 пъти
Назад към брой 199Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024