В разговор с Николай Малинов руският външен министър Лавров подкрепи идеята за международно обединение на русофилите в брой 194

В разговор с Николай Малинов руският външен министър Лавров подкрепи идеята за международно обединение на русофилите
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Председателят на НД „Русофили“ и политическа партия „Русофили за възраждане на Отечеството“ Николай Малинов участва в  Москва в събитие в памет на светия благоверен княз Александър Невски. На територията на министерството на външните работи на Русия, на площад  „Смоленская-Сенная“, бе открит бюст на Александър Невски.

„Александър Невски е изиграл съдбоносна роля за съхраняването на руската държавност, за консолидирането на нашия народ пред лицето на външните опасности, за опазването на неговата културна и религиозна самобитност и за укрепване на православието – най-важното обединяващо начало“, каза в своята реч при откриването министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

В хода на събитието Сергей Лавров разговаря с Николай Малинов, като основната тема на разговора им беше идеята за създаване на международно русофилско движение. Малинов запозна министър Лавров с напредъка в подготвителната работата. Няма по-подходящ  момент от сегашния, за да се демонстрира волята на народната дипломация за международна съпричастност с Русия, аргументира позицията си председателят на „Русофили“.

Министър Лавров изрази подкрепа за създаването на международно движение на русофилите и пожела на неговите инициатори и организатори силен дух и смелост в начинанието. „Радвам се, че сте на свобода!“, бяха първите думи на Лавров в разговора му с Николай Малинов.

Статията е прочетена 1794 пъти
Назад към брой 194Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024