Валентин Вацев: Зеленски превръща Украйна в протекторат на Полша в брой 190

Валентин Вацев: Зеленски превръща Украйна в протекторат на Полша
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

„Войната може да бъде спечелена само на бойното поле в Украйна, но базово условие за това е и подмяна на елита в Русия, като трябва да бъде изгонена петата и шестата американски колони. Шестата колона е номенклатурата, която за една нощ се преобърна от първи путинисти, докогато Русия показваше интерес за интеграция със Запада, а сега са първи антипутинисти и разнасят слухове за предстоящата и неминуема смърт на Путин.“ Това каза във втората част от предаването на Поглед ТВ геополитическият анализатор Валентин Вацев.

По думите му, промяната на елитите, които торпилират победата на Русия във войната, вече е започнала със закони и издадени присъди. „Ако Русия не победи в тази война, ще я разпаднат на 6 – 7 части и след това ще я разграбят, затова руският индустриален капитал е длъжен да победи“, добави той.

Според доц. Валентин Вацев с внесения от президента Зеленски законопрект, който дава изключителни права на поляците в Украйна, на практика той е превърнал държавата си в протекторат на Полша. „Но това е начинът, по който Полша ще участва в разгръщането на войната, което започва сега, а наесен ще участва и Беларус, ако Полша се включи“, добави още той. „Какво ще стане с Източна Украйна можем да се досетим. За известно време ще съществува като независима държава и в един момент ще стане част от Руската федерация. Централната част със столица Киев - демилитаризирана със спокойно ръководство и извън военни блокове. Но нищо не съм прочел за съдбата на Западна Украйна. Има хипотези, че при определено развитие на събитията не е невъзможно в Кремъл да се съгласят на полско участие в Западна Украйна. Лично аз не го вярвам“, обясни доц. Вацев.

„Европа е на път да загуби своята геополитическа субектност, да не участва в трите основни световни клъстера – Китай, САЩ и Русия. Не се предвижда създаването на европейски макроклъстер, а сегашният ще бъде делен между Китай, Русия и САЩ“, каза доц. Вацев. По думите му в Европа предстоят избори, а европейските общества днес са на 2 минути от разгневяване. Гневните ще гласуват, за да очистят брюкселската власт от одиозни проамерикански фигури, като Урсула фон дер Лайен, Жозеп Борел, които са типични марионетки.

Статията е прочетена 2554 пъти
Назад към брой 190Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024