България да наложи вето за разширяването на НАТО в брой 190

България да наложи вето за разширяването на НАТО
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Николай Малинов: България да наложи вето за разширяването на НАТО

България да използва правото си и да наложи вето относно разширяването на НАТО с Финландия и Швеция, призова от Стара Загора председателят на партия „Русофили за възраждане на отечеството“ Николай Малинов.

Според него това е един от малкото останали възможни начини да се спре ескалирането на войната в Украйна и превръщането й в трета световна.

Малинов е категоричен, че на практика не се водят дори технически преговори между Русия и Украйна за прекратяване на военните действия, причината за това била в „помпенето“ на Украйна с оръжия от САЩ и страните от Северноатлантическия пакт.

От „Русофили за възраждане на отечеството“ са песимисти за овладяване на конфликта, те обаче са категорични, че Русия е била принудена да предприеме действията си в съседната страна, за да гарантира както своята защита, така и живота на рускоговорящите в Източна Украйна.

„Още преди година ние алармирахме за тази опасност, но тогава никой не ни обърна внимание, сега сме свидетели как случилото и случващото се представя едностранчиво.

Разделянето на българското общество на русофили и русофоби става все по-пагубно, като първата част на практика е лишена от възможността да заяви позициите си през средствата за масова информация!“, коментира още той и обвини управляващите, че лекомислено са отказали дори да преговорят с „Газпром“ за доставка на руски газ.

Малинов на този етап не коментира дали през септември НД „Русофили“ ще проведе традиционната сбирка на работилите и завършилите образование в Русия българи на брега на язовир „Копринка“ до Казанлък. Съборът не се провеждал от две години заради коронавирусната пандемия. Темата щяла да бъде обсъждана от националното ръководство съвсем скоро, имало обаче опасения от провокационни действия от страна на яростни русофоби.

Статията е прочетена 2999 пъти
Назад към брой 190Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024