След Путин няма да дойде Навални, а някой от кръга на руските силовики в брой 188

След Путин няма да дойде Навални, а някой от кръга  на руските силовики
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Валентин Вацев, външнополитически анализатор:

След Путин няма да дойде Навални, а някой от кръга на руските силовики

Истината е, че България все още не участва така, както може в тази война. На този етап не участва, но очаквам това да стане в рамките на следващия месец, ако войната не затихне в резултат на преговори“.

Това прогнозира пред БНР външнополитическият анализатор Валентин Вацев.

„Това (че България не изпраща военна помощ на Украйна - б.р.) не е заслуга на екипа, който днес ръководи България, а е израз на тяхното дълбинно неспокойство, че опитът да се вкара страната ни малко по-навътре във военния конфликта в Украйна ще дестабилизира управляващата коалиция. Става дума за предпазливост, за да се избегне нещо много лошо, а не за добра воля. ... Идеята за българско икономическо, политическо и военно равноправие със силите, в които ние сме ангажирани, се отхвърля от днешния български политически елит. Днес в България на власт е едно истерично малцинство, което мисли само как да се хареса на големия брат (САЩ - б.р.)“, коментира той.

Според Вацев след края на Студената война Западът не се е интересувал от реалните процеси в Руската федерация и подчерта, че в момента в Русия на власт е руският военнопромишлен и цивилнопромишлен капитал:

„След Путин очаквам не Навални. Очаквам някой от тези, които днес продължават линията на Путин, това са хора от кръга на руските силовики. След Путин ще дойде такъв цезар, на фона на когото Путин ще изглежда пухкав ангорски заек“.

Според него след 50-60 години историята ще говори за Путин като за политически фактор, чрез когото руският промишлен капитал е дошъл на власт в Русия: „Държава, в която е на власт промишленият капитал, воюва по друг начин, държи се по друг начин, води пропагандата си по друг начин. Колкото по-рано забележат това в САЩ, където е главната централа, която ръководи войната, толкова по-добре за света“.

Вацев изказа теза, че има една голяма война, която вече е започнала и „напредва със скоростта на валяк“, и тя е битката между глобализма и регионализма: „Очаквам не толкова възход на национални държави, а възход на клъстери - регионални обединения на държави“.

Статията е прочетена 1989 пъти
Назад към брой 188Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2023