Обобщение на тема „Моделиране на политическото пространство“ в брой 181

Обобщение на тема „Моделиране на политическото пространство“
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Реалистичният модел на политическото време-пространство е геоцентричен и се различава от линейното подреждане

Обобщение на тема „МОДЕЛИРАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКОТО ПРОСТРАНСТВО“ 

Дискусионен младежки клуб

Отново Правителството е служебно, отново ще има избори, отново ще има нова партия на Промяната, дотук нищо ново в разконцентрираното моделиране на полититическото пространство и веднага започна демагогията на партии и социолози - как се развивала демокрацията. Забравиха ли ,че наѝ-развитите демокрации имат неголям броѝ партии,за да бъдат ефективни. Сега партиите на Промяната щели да започнат да се коалират. На калпавата ракета Космосът ѝ пречи!

Те се опитаха да вкарат модел, коѝто заобикаля левите сили в лицето на гравитационния им геоцентър, Парламентарен представител за социална политика, доказал мястото си за Промяна на модела на управление като достоѝна Опозиция.

Опитаха се да се подредят в линия в Космоса на политическото Време-пространство, но не са осъзнали, че има от дълго време гравитационни сили, така че независимо от големината си новите сили, докато добият необходимата плътност, остават орбитални. И новият проект няма плътността на черна дупка,за да привлича от дясно на Центъра,от ляво на Центъра, а в Центъра да счита, че стои Статуквото без гравитационна  мощ за Промяната. Ако е така, ще бъде фалшив модел.

Реалистичният модел на политическото Време-пространство е геоцентричен и се различава от линеѝното подреждане.

Искаме или не, имаме в близост до Центъра на политическото пространство две сравнително устоѝчиви във времетополитически сили и това ни доближава до развитите демокрации, предвид заложеното разконцентриране - едната сила малко вдясно, бивши управляващи] другата сила малко вляво - бивша Парламентарна опозиция, част от т. н. от ИТН „Статукво“. Останалите политически сили,независимо от подреждането им от изборите,са в кръгова орбита  около Центъра. Доказателството е, че дали са Статукво или не, дали са временно първа сила,това не ги прави вече устоѝчива гравитационна сила,защото тяхната визия,техните послания, техните водачи,сътрудници, не са се утвърдили във времето.

Затова те ще бъдат орбитални сили с шанса да се превърнат в гравитационни.Това показа и практиката - ИТН, ДБ, ИБГ се оказаха несъвместими, въпреки че са в орбитата на Промяната,защото ИТН нямат капацитет и личности за гравитация.

Явно представата им за модел е само линеѝна, като в кастинг - спечелилият първото място с нищожна преднина взема наградата, другите не са интересни вече. Сега вождът на ИТН ще  спряга живия език да оправдава партията, без модели, без математика, без юридически аргументи, без социална визия. И все пак, едната сила вдясно от Центъра, загуби доверието на всички останали,известно време няма да управлява, но другата вляво от Центъра - дълго време работеше  усърдно за промяна на модела на управление, благодарение на подготвените млади кадри и личности с опит. Колкото и да я неглижират, че не е сила на Промяната, тя единствена показа, че е коректна сила на Промяната и заслужава мястото си на утвърдена гравитационна сила в геоцентричния модел.

Новият политически проект с  послание с десни инструменти да постигне леви цели явно ще се бори за Орбита около Центъра, но БСП ще използва мястото си на гравитационна сила и ще насочи леви извънпарламентарни и десни стрели в една посока - като изиграе ролята си на Център и Координатор за социална политика и реформи за Промяна на България. За да има голяма гравитационна сила в съответствие с геоцентричния модел, вътре силно концентрирана, вплътнена като Черна дупка или по-красиво - като Квазар, координацията трябва да е около Центъра, а друг е въпросът за уплътняване с десни, леви, центристки сили и инструменти за постигане на Обществената цел за социална политика и реформи за Промяна на България.

В потвърждение на модела, трябва да се подчертае, че дефицитът на опит и знания не може демагогски да се скрие зад твърдения, че Суверенът така искал.Суверенът даде шанс на десните сили на Промяната многократно,те сами стигнаха до извода, че трябва целите им да са леви, но краѝно време е да стигнатдо елементарното, че не може за левите цели да се заобикалят Парламентарните и Извънпарламентарните леви сили с представител в Центъра. Не случаѝно започнаха много бързо да се менят посланията, че леви и десни не е разделителна линия, а почтеност и непочтеност да бъдат такава. Че коя партия или коалиция ще има непочтени послания? Друг е въпросът за средствата и политиката на практика,но това изисква време и доказване. По-точната ЛИНИЯ НА ВМЕСТВАНЕ в Геоцентричния модел на политическото Време-пространство може да бъде: ХАРМОНИЧНА ли или нехармонична е партията или коалицията.

Точно новите партии на Промяната показаха на практика, че са нехармонични за разлика от партията на Промяната от Статуса - БСП и неѝните коалиционни партньори, които са вече хармонични сили, извървяха самите те  дълъг път на промяна, доказват, че отношенията им към десни и леви са хармонични и могат да са равностоѝни за гравитация на леви и десни, в това число и с левите сили, останали извън парламента.

На последните избори на 11 юли се яви нова лява коалиция, която включваше бившия премиер на България – Жан Виденов и партията на българските русофили „Русофили за възраждане на Отечеството“ с председател Николай Малинво. Няма как да не се забележи, че тази нова коалиция даде заявка да играе по-нататъшна роля в политическия живот на България.

Българите в голямата си част са русофили. Ако партията на българските русофили  „Русофили за възраждане на Отечеството“ издигне свой кандидат за президент в лицето на своя председател Николай Малинов на предстоящите парламентарни и президентски избори на 14 ноември, има вероятност да направи добър резултат, защото ще бъде коректив както на левия кандидат Румен Радев, така и на кандидата на ГЕРБ.

Партията на българските русофили „Русофили за възраждане на Отечеството“ може да заеме позиция като центристка нова сила и да играе ролята на балансьор в новото Народно събрание.

Геоцентричният модел на политическото ВРЕМЕ-ПРОСТРАНСТВО дава възможност за реалистична преценка на гравитационните и хармоничните способности и заслуги на партиите и коалициите спрямо другите политически сили,в това число и присъединяване и на по-малките хармонични партии и коалиции за социална политика и реформи за Промяна на България.

Всички са Деца на Отечеството !

Статията е прочетена 1503 пъти
Назад към брой 181Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024