На 118 години е, а изглежда на 60 в брой 165

На 118 години е, а изглежда на 60
Категория: Сърцето, душата

Миналата година съдбата ме отведе до езерото Байкал от Бурятия. Аз съм хидрограф и работехме на река Баргузин. Почти недокосната природа, чист въздух, добри обикновени хора - от всичко бях във възторг. Но най-вече ме поразиха селищата на Семействата. В началото не можахме да разберем какво е. Тогава ни обясниха, че това са староверци.

Семействата живеят в отделни села, имат много строги обичаи. Жените и до ден днешен ходят в рокли до петите, а мъжете носят ризи.

Те са много спокойни и дружелюбни хора, но няма да говорят без причина. Никога не сме срещали такова нещо. Много трудолюбиви хора, които никога не седят бездействащи.

Работата ни се осъществяваше точно на територията на тяхното село и за да не безпокоим жителите, ни помагаше един дядо Василий Степанович да направим измервания - Много удобни както за нас, така и за жителите.

За месец и половина работа се сприятелихме с него, а дядото ни разказа много интересни неща и той, дори ни ги показа. Степанич, за пореден път повтаряше... Че всички болести са от главата.

Започнахме да питаме Степанич на колко години е. Той отказваше, но след това каза:

„Вие, колкото дадете - толкова и ще имате“.

Започнахме да мислим и решихме, че той е на 58-60 години. Много по-късно научихме, че той е на 118 години и че именно поради тази причина той ни беше отделен, за да ни помогне!

Оказа се, че всички староверци са здрави хора.

Те не ходят на лекари. Те знаят специален масаж на корема и всеки го прави сам. И, ако се разболее, тогава човекът отива при близките си и заедно разбират каква мисъл или какво чувство  е могло да причини неразположение.

Тоест той се опитва да разбере какво не е наред в живота му.

Тогава започва да гладува... И чак тогава пие билки, запарки, лекува се с естествени вещества.

Старите вярващи разбират, че всички причини за болестта у човек са в главата. Поради тази причина те отказват да слушат радиото, да гледат телевизия, вярвайки, че такива устройства запушват главите им и правят човек роб. Заради тези устройства човек спира да мисли сам.

Те смятат собствения си живот за най-голяма ценност.

(със съкращения)

източник: planetaseminarov.ru

Статията е прочетена 695 пъти
Назад към брой 165Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024