Биодинамична характеристика на юли 2018г в брой 141

Биодинамична характеристика на юли 2018г
Категория: Екология, здраве

Надеждите ни за месец юни не се оправдаха напълно. Толкова влага в някои раиони на страната никой не е очаквал. Дано сега през юли да сме по-доволни. Много по-добре са подредени космическите символи и динамиката на планетите е по-спокойна. Единствено Меркурий от средата на месеца навлиза в зоната на горедия Лъв след 18-дневния си престой в студения Рак.

Самият Лунен месец е разпределен по-благоприятно с начало и край на Възходяща Луна и в средата - пълен период на Низходяща. Така имаме 21 дни благоприятни за прибиране на първата реколта и нейното качествено преработване. В низходящия период в дните на Девата е точното време за прибиране на кореноплодните.

Няколко са още важните моменти в този месец .

Две затъмнения – Слънчево на 13 юли с максимум в 5,02 часа (няма да можем да го наблюдаваме ясно от нашата страна) и Лунно - на 27 юли с максимум 22, 23 часа (видимо при ясна нощ).

Пет тригона имаме през юли - два светлинни на 5 и 8, които променят импулсите от водни и топлинни на светлинни за няколко часа и три топлинни на 12, 14 и 28 юли, също променящи импулси от светлинни, водни и земни в съответните дни - също за определени часове.

Другата особеност за юли е многото дни за работа с компоста – цели 18.

От тринадесетте дни за подготовка са достатъчни, за да оформим добра купчина, която да узрее до есента, когато ще ни е много необходима, това е много важно. Важно е че имаме и 5 дни за подхранване на почвата с готов компост и то през дългата Дева след прибиране на картофите, и подготвяме лехи за късното зеле, което засаждаме веднага в благоприятните дни на Скорпиона - 22, 23 юли.

Като че ли нещата малко ни се подредиха! Започваме с нещо ново за годината - събиране семена от различни растения за следващата година. Единствено изискване е спазване на благоприятните дни.

Как изглежда кратката прогноза за самия месец – очакваме летен дебют с постепенно затопляне до горещини. Около 7-8 летни бури със силен вятър. Топъл вятър и дъжд в планинските райони към 10-11 юли. Топлинни бури на отделни места на 13 и 14. Между 15 и 26 юли - хубаво лятно време с рязко затопляне в отделните райони. В края на месеца променливо с възможни бури.

Неблагоприятни дни за месеца са 9 и 10 до 16 ч., 13 и 14 до 9 ч., и 31 след 10 ч.

Успех!

Статията е прочетена 549 пъти
Назад към брой 141Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024