Кристалотерапия. ФЕЛДШПАТИ - ЛАБРАДОРИТ в брой 15

Кристалотерапия. ФЕЛДШПАТИ - ЛАБРАДОРИТ
Категория: Минералотерапия

р. лабрадорит: а. labradorite; н. labradorit; ф. labradorite, pierre de labrador; и. labradorita.

Това е скала, съдържаща основно лабрадор.

ЛАБРАДОР

р. лабрадор; а. labrador; н. labrador; ф. labrador; и. labradora.

Наименованието идва от полуостров Лабрадор (Канада), където е намерен за първи път през 1770 г. Разновидност на фелдшпата (плагиоклаз) с химичен състав Nа [АlSi3O8], Саl2Si2О8]. Непрозрачен, с отблясъци в синьо или зелено. Чистият лабрадор е безцветен, но в природата е оцветен от механичните примеси от илменит и частично от магнетит в сив, тъмносив и почти черен цвят. Най-ценената разновидност, преливаща във всички цветове на дъгата, се нарича спектролит и е намерена за пръв път във Финландия.

Лабрадорит използват преди всичко като декоративен материал. От него са направени много паметници, плочи за облицовка на колони и сгради. Във вид на монументални изделия и малки пластики респектира с тайнствени проблясъци. В бижутерията го използват основно във вид на кабошони за висулки, обици, брошки, гердани.

Лабрадоритът е един от силните амулети, отблъскващи външното негативно въздействие. Смятат го за един от мистичните камъни. Чрез медитацияс него се постига богатство от знания.

При носене на изделия притежателят може да получи способност да предвижда събития, да получава откровения свише. Затова трябва до го носят само улегнали хора, неспособни да извършват необмислени действия. Той е особено силен при новолуние, когато дори сияе по-ярко, придобивайки магическа сила. Със своя спокоен син блясък успокоява свръхактивните хора. При медитация се слага във водещата ръка или върху третото око за отваряне на пътя към свръхсъзнанието и постигане на достъп до нови знания. Най-силно въздействие има, ако се носи като гердан или плочка на врата, близо до петата чакра.

Литотерапевтите препоръчват поставяне върху биологически активните точки, свързани с бъбреците и простатната жлеза, и върху гръбнака за стабилизиране на човешко биополе като цяло.

Находища има в Канада, Мексико, Русия, Австралия, Норвегия, на о. Мадагаскар. В Украйна през 1835 г. е открито едно от големите находища с много добри качества на добивания от него материал, от който са направени много паметници, плочи за облицовка на колони и сгради и оригинални ювелирни изделия.

Из „Камъни за нашите души”

Статията е прочетена 2619 пъти
Назад към брой 15Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024