С книга на плажа - Бургас 2017 в брой 130

С книга на плажа - Бургас 2017
Категория: Изкуство, култура

Лятната инициатива на община Бургас и регионална библиотека Пейо Яворов за трета поредна година събра водещи български издателства в Експо център Флора. Четиринадесет от най-популярните издателства в страната, сред които и Издателска къща Новата цивилизация, взеха участие в любимото изложение на читателите. Тази година изданието имаше фестивален характер и богата културна програма.

Изложението беше открито на 19-ти юли с изпълнения на мариачите от испанския оркестър Ла Туна от университета в Мадрид, Испания, които дадоха невероятен емоционален старт на инициативата с въодушевените си песни, танци и серенади.

На 22-ри юли посетители, гости и участници във фестивала се насладиха на Концерт за две Марии и едно пиано с участието на Мария Силвестър и Мария Каракушева.
 В рамките на фестивала свои книги представиха Милен Русков, Йордан Радичков, Недялко Славов и други български автори, сред които и проф. Евгений Сачев с лекцията си по темата „Българите са в основата на човешката цивилизация”. Книгата на проф. Е. Сачев е издадена от ИК „Новата цивилизация” и и за момента е изчерпана, но под печат е второ, допълнено издание.

Някои от авторите се радваха на изключителен читателски интерес, а Мариана Праматарова дълго раздаваше книги с автографи на своите почитатели в шатрата на ИК „Новата цивилизация” в морската градина на Бургас. Книгите на Новата цивилизация може да бъдат закупени и онлайн от сайта на издателската къща и вестник „Квантов преход”.

Мариана Праматарова Флора Бургас 2017 - С книга на плажа

Статията е прочетена 1389 пъти
Назад към брой 130Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024