За спасяването на Национален парк „Пирин” в брой 128

За спасяването на Национален парк „Пирин”
Категория: Екология, здраве

Пиша ви, защото сега е възможно най-подходящият момент твърдо да заявим пред политиците ни:

В Национален парк Пирин няма да се допуснат повече сечи и строежи!

На власт дойде ново правителство и ние имаме шанс още в началото на управлението му да съберем 100 000 подписа за спасяването на Национален парк „Пирин“.

Пирин е обект на злоупотреби от десетки години, но наскоро беше премината опасна граница. Изработен е план за неговото управление, който открито разрешава сечи и строежи в огромни мащаби в иначе неголемия национален парк.

Според проекта за план в Пирин ще може да се сече на 60% от територията на националния парк (при сега разрешени 0%) и ще може да се строи 12,5 пъти повече от сега!

Ако това се случи, крехкият баланс на високопланински езера, местни видове и вековни гори в този обект от световния списък на ЮНЕСКО ще бъде загубен завинаги...

Не можем да допуснем това - преди 6 месеца WWF стартира световна кампания за опазването на Пирин. Тя обедини хора от цял свят в защита на българската природа. За първи път десетки хиляди от Австралия и Япония през Русия и скандинавските страни до Южна Америка лично изпратиха послание до българския премиер с настояване паркът да бъде категорично защитен.

Въпреки огромната подкрепа - досега премиерът на България е получил над

88 000 лични писма за Пирин - на власт идват нови министри, които дават знаци, че все пак ще приемат унищожителния план за управление.

Трябва да им покажем, че това е недопустимо. Подпишете се на wwf.bg/pirin, за да изпратите своя апел за Пирин, и бъдете сред 100 000 защитници на Пирин.

Поканете и своите приятели, като копирате и им изпратите линка към кампанията: wwf.bg/pirin

Да опазим Пирин от багерите!

Благодаря ви за помощта!

Владимир Иванов, WWF България

П.П. Времето ни наистина е ограничено! Побързайте и нека заедно спасим Пирин!

Статията е прочетена 1228 пъти
Назад към брой 128Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024